Nina Åkestam blir forskare på Handels

Efter några år i New York på olika byråer samt tidigare på Garbergs i Stockholm flyttar copywritern Nina Åkestam hem till Sverige igen. På sin blogg skriver hon om framtidsplanerna och jag måste säga att det låter både intressant och spännande. Framförallt gillar jag idén om att växla fokus och ta med sig erfarenheterna från branschen in i forskningen. Det motsatta sker ju oftare med tanke på att många börjar sin karriär i någon form av utbildningssituation.

”Jag ska inte jobba som copywriter nåt mer. Den 27:e augusti börjar jag på doktorandprogrammet på Handels och de närmsta fyra åren ska jag ägna mig åt det jag egentligen gillar allra mest: att diskutera reklam. Jag ska forska inom ett område som heter unintended effects of advertising, som handlar om vad reklam gör med världen utanför varumärket den försöker bygga.”

Relaterat:
Bison Trackback 2009: Nina Åkestam

3 kommentarer

Thanks for your write-up. My partner and i have often noticed that almost all people are wanting to
lose weight as they wish to appear slim in addition to looking attractive.
On the other hand, they do not constantly realize that there are additional benefits
just for losing weight in addition. Doctors say that obese
people come across a variety of ailments that can be directly attributed to their excess weight.
The great thing is that people who definitely are overweight as
well as suffering from different diseases can help to eliminate
the severity of their particular illnesses through losing weight.
It’s possible to see a slow but marked improvement in health when even a slight amount of weight loss is realized.