10 000 inlägg och bara halvvägs

Notifed har sammanställt en del statistik kring Blogg100 så här långt. Enligt deras data så har cirka 10 000 blogginlägg skrivits inom ramen för Blogg100-utmaningen. Det tycker jag är helt fantastiskt och långt mer än jag någonsin räknat med eller planerat för. Samtidigt har 13 000 tweets taggats med #blogg100. Den som twittrat flitigast om Blogg100 är Nikke Lindqvist (själv kommer jag bara på 5:e plats).

Blogg100 logotypeNu har jag och många andra kommit halvvägs in i utmaningen Blogg100 som går ut på att blogga minst ett inlägg om dagen, 100 dagar i rad. Alla bloggare startade inte samtidigt och eftersom det inte är en tävling spelar det inte så stor roll. Däremot har en del valt att hoppa av utmaningen, antingen på grund av tidsbrist eller också att de känner att de redan bevisat att de kunnat hålla igång bloggen ganska många dagar. En del har missat en dag och känt det som att de då misslyckats med hela blogg100. För mig har det hela tiden handlat om att stimulera mig själv att blogga, så en missad dag är inte hela världen. Bara att hoppa upp på hästryggen igen dagen efter tänker jag.

Notifed har sammanställt en del statistik kring Blogg100 så här långt. Enligt deras data så har cirka 10 000 blogginlägg skrivits inom ramen för Blogg100-utmaningen. Det tycker jag är helt fantastiskt och långt mer än jag någonsin räknat med eller planerat för. Samtidigt har 13 000 tweets taggats med #blogg100. Den som twittrat flitigast om Blogg100 är Nikke Lindqvist (själv kommer jag bara på 5:e plats).

Mitt eget bloggande har förbättrats markant och jag har även betydligt fler besökare och kommentarer på mina inlägg nu jämfört med tidigare. Mina trafiktoppar har gått upp emot 2500 unika besökare under en dag och flera inlägg har fått ganska bra genomslag. Det bevisar min tes om att frekvens ger kvalitet och att guldkornen dyker upp med jämna mellanrum.

Trots en del avhopp tycker jag att vi som bloggar i utmaningen håller bra fart och jag hade nog trott att ännu fler skulle valt att avbryta det hela när nyhetens behag lagt sig.

Jag ser nu fram emot ytterligare 50 dagars bloggande med medvind och utförsbacke. Snart är det vår och då vankas förhoppningsvis ett event där alla som vill kan samlas för att diskutera bloggandets roll och utveckling, samt förstås träffa alla andra blogg100-deltagare (både de som hoppat av de som gått i mål). Detaljerna är dock inte klara, så jag återkommer med mer information när det jag vet mer.

3 kommentarer

SÅ glad att du drog igång detta, och att jag hittade det just i rättan tid. Har varit en enormt rolig och lärorik resa och det kommer definitivt inte ta slut efter ytterligare 50 dagar heller!!

Jag håller med Helena, tack vara #blogg100 fick jag den välbehövda sparken i baken för att komma igång med bloggandet, har själv satt upp det som hög prio men sablar vad svårt det ska vara att faktiskt börja…så jepp självfallet håller man ut de 100 dagarna och hoppas på att iallafall kunna hålla en maklig takt även efter den 3:e maj. 🙂

Jag håller också med! Jag kom också igång tack vare 100. Nu driver min blogg intressanta läsare och jag kan inte pga dem sluta blogga, tänk så det kan bli.