Webcoast och Google Big Tent

Igår var jag på Google Big Tent i den gamla avkristnade skeppsholmskyrkan i Stockholm. Jag kunde konstatera att det finns en stor diskrepans mellan FRA:s generaldirektör Ingvar Åkessons bild av hur myndigheten uppfattas av medborgarna och den bild som återspeglas i kommentarer och debatt kring FRA:s ansvar och befogenheter.

Jag sitter på tåget till Göteborg och helgens knytkonferens Webcoast. Det är andra gången jag deltar och erfarenheterna från förra året säger att det kommer bli en fin helg med många möten och intressanta diskussioner. Det jag gillar med Webcoast är det lite lugnare formatet jämfört med större produktioner som Internetdagarna, Webbdagarna och SIME. Precis som på Sweden Social Web Camp står deltagarna i fokus och det finns en dela-kultur inbyggt i själva formatet.

Igår var jag på Google Big Tent i den gamla avkristnade skeppsholmskyrkan i Stockholm. Jag kunde konstatera att det finns en stor diskrepans mellan FRA:s generaldirektör Ingvar Åkessons bild av hur myndigheten uppfattas av medborgarna och den bild som återspeglas i kommentarer och debatt kring FRA:s ansvar och befogenheter.

Med på Google Big Tent var även utrikesminister Carl Bildt som droppade oneliners till den flitigt twittrande publiken. Mikael Zackrisson har sammanfattat hela seminariet på Ziggy Creative Colonys blogg.

Google Big Tent i Eric Ericsson-hallen (fd Skeppsholmskyrkan)
Google Big Tent i Eric Ericsson-hallen (fd Skeppsholmskyrkan)

1 kommentar