Var finns du i bloggkompassen

Idag fortsatte knytkonferensen Webcoast. Min kompis Joakim Nyström från Bloggbyrån berättade bland annat om hans modell Bloggkompassen som beskriver bloggar utifrån 12 bloggtyper.

Joakim Nyström
Joakim Nyström

Idag fortsatte knytkonferensen Webcoast. Jag föreläste själv under ett pass men tänkte skriva om det i ett separat inlägg. Min kompis Joakim Nyström från Bloggbyrån berättade om hans modell Bloggkompassen som beskriver bloggar utifrån 12 bloggtyper. Modellen kan användas för att kartlägga karaktären på både egna och andras bloggar och fungera som underlag för blogg-pr eller för att kartlägga det egna bloggandet. Här är ett äldre inlägg som beskriver Bloggkompassen och dess kategorier, och här är videoklippet från Joakims föreläsning.

Var hamnar din blogg i kompassen?

Bloggkompassen. (Bild: Joakim Nyström)
Bloggkompassen. (Bild: Joakim Nyström)
De 12 typerna i bloggkompassen
De 12 typerna i bloggkompassen