Mätintresset för Blogg100 oväntat stort…

Trenden att fördjupa sig i statistik och metauppgifter kring min utmaning Blogg100 fortsätter. Det verkar finnas väldigt många som är intresserade av att kartlägga och presentera information om Blogg100 trots att det vare sig är en tävling eller ett kommersiellt projekt. Men det gäller att hålla sig framme när det blir ”traction” kring något på nätet antar jag.

Trenden att fördjupa sig i statistik och metauppgifter kring min utmaning Blogg100 fortsätter. Det verkar finnas väldigt många som är intresserade av att kartlägga och presentera information om Blogg100 trots att det vare sig är en tävling eller ett kommersiellt projekt. Men det gäller att hålla sig framme när det blir ”traction” kring något på nätet antar jag.

Nästa gäng ut på banan är Lukasz Lindell och Feffe Kaufmann som blev bjudna på öl av Notified och genast bestämde sig för att börja göra blogg100-uppföljningar med Notifieds tjänst. Under rubriken ”Nu tar vi över metabloggandet kring #blogg100” skriver Feffe mer om det hela. Intressant rubrik då den ger sken av något slags sanktionerat uppdrag. Jag fascineras av intresset och tycker det är roligt att läsa analyserna men är också förundrad över hur Blogg100 blivit någon slags crowdsourcing-övning där kommersiella aktörer gett sig in i på banan.

”Både Lukasz och jag var och besökte Notified på deras kontor på Södermalm i går för en trevlig AW. Med Martin Garbarczyk på Notified bestämde vi att köra i gång i nästa vecka. Tanken är att vi kommer rapportera på onsdagar och söndagar om hur det går med #blogg100. Vem av oss som tar vilken dag får vi se.”

3 kommentarer

För att förtydliga saker lite mer här så började jag testa Notified redan för ett par veckor sedan. Jag skrev upp mig för test via deras site som alla andra. Jag fick sedan veta att Martin Garbarczyk som jag kände lite sen tidigare jobbade där, och vi nämde Blogg100 redan då när han visade mig verktyget, men pratade inte mycket om det.

Jag gillar att leka med siffor, så jag satte upp en del bevakningar själv, och då också Blogg100 eftersom Jocke slutat. Tyvärr märkte jag att Twitter inte levererar särskilt lång backstory så mina siffor blev inte kompletta, bara från slutet av februari. Där bestämde jag mig för at fråga om jag kunde få tillgång till den datan av Notified, eftersom jag själv tycker det är intressant, och jag vet att andra också gör det.

Som utbyte mot att jag då får lattja med deras verktyg och kul data så tänker jag vara schysst och transparent och säga att jag får det här av dom gratis. Notified har faktiskt aldrig bett mig skriva om dom på något sätt, jag gör det för att jag själv vill. Ibland skrivs det inte heller bra, som diskussionen här om dagen där jag och @videren uppmärksammade en bugg i deras system och frågade om råd på Twitter. Jag tänker inte sätta upp någon sminkad fasad eller liknande.

Feffe kom in i det här senare vad jag vet, och hur han upplever tongångarna kan inte jag berätta något om, men jag tror inte Notified aktivt har gått på honom för ett samarbete.

PS. Jag drack endast Cola på AW:n

Det står ju alla fritt att samarbete med vem man vill. Relationen mellan er och Notified spelar ju ingen roll i sammanhanget. Jag tyckte bara att det var fascinerande med den där tonen… ”nu tar vi över”. Som att det fanns ett uttalat uppdrag. Bara så.