Om att byta webbhotell

Det här inlägget försöker jag att skriva snabbt då jag inte vet hur länge mitt webbhotell Binero har för avsikt att låta min blogg ligga uppe den här gången. Jag har nu registrerat mig som kund hos ett nytt webbhotell efter veckor, ja nästan månader av återkommande driftavbrott och lagringsproblem (som Binero skriver mer om här).

Binero ÄR verkligen det vänligaste webbhotellet, något som är deras uttalade målsättning och något de verkligen visat prov på genom åren men också nu när det varit extremt struligt med driften. Jag har även pratat personligen med representanter från företaget som förklarat varför och hur problemen uppstått och uppstår. Det har varit bra, trevliga och väldigt öppna konversationer. Men till slut går det inte liksom längre.

Jag kan inte chansa på att jag ska få tillgång till de olika sajter jag driftar hos Binero (förutom Bisonblog även Maktministeriet, fredrikwass.se, SanFrancisco-guide.se och Bisonburgers.se) och i mina ögon nästan varje dag upptäcka att det är något som är knas när jag försöker logga in i mitt bloggverktyg eller bara komma åt själva sidan. Jag förlorar trafik, tillförlitlighet, arbetstid och framförallt tålamod. Inget garanterar förstås att Bineros konkurrenter kommer att ha mycket bättre upptid i framtiden, men sett till den senaste tiden blir jämförelsen med konkurrenterna en ganska pinsam historia.

Sorry Binero, jag gillar er verkligen och hoppas ni kommer tillrätta med problemen. Men precis som att SJ:s tåg inte kommer i tid hur bra företagets twittermedarbetare än är på att twittra så är det svårt att rädda upp en under lång tid svajig tjänst med bara snabbt och bra bemötande i kundservicen. Även om just det trevliga och proffsiga bemötandet gjort att mitt beslut att byta webbhotell dröjt längre än det kanske gjort annars.

1 kommentar