Maktministeriet i ETC

För en tid sedan intervjuades Julia Skott av tidningen ETC om hur vi jobbar med podcasten Maktministeriet. Nu har reportaget som handlar om feministiska poddar publicerats och vi är i gott sällskap med poddarna Fan Vad Fittigt, Vreden, En varg söker sin podd och Camilla & Mireyas podcast. Jag noterar att jag är den enda man som finns med i någon av poddarna. Har dock inte gjort någon analys av vad det innebär.

När jag kom på idén till podcasten grundade det sig i diskussioner om makt och kön i sociala medier som uppstod på Sweden Social Web Camp 2010. Sedan har poddens inriktning blivit mycket bredare än att bara handla om till exempel jämställdhet eller feminism, även om de frågeställningarna får en konstant närvaro genom redaktionens medlemmar.

”Att det blev en podd av Maktministeriet hänger ihop med vilken form de ville ha. Ett samtal och ett meningsutbyte som är svårt att överföra till en blogg, till exempel. […] Maktministeriets redaktion känner att formatet gör att de kan nå många människor och ändå är fria att ta podden dit de själva vill ha den.”

Uppslaget i ETC där redaktionen bakom podden Fan Vad Fittigt syns på stora bilden.
Uppslaget i ETC där redaktionen bakom podden Fan Vad Fittigt syns på stora bilden (och Maktministeriet syns på en av de små bilderna).