Computah says no

Är det mina widgets i högerspalten? Eller the social bar med g+, facebook- och twitter-knapparna? Det är något som slöar ner Bisonblog när man besöker bloggen via mobilen, och jag blir inte riktigt klok på vad. Jag har provat att avaktivera i stort sett alla widgets och plugins i omgångar men det verkar inte göra så stor skillnad. Joakim körde lite hastighetstester via en vanlig browser men där verkade det inte vara några större problem.

Brukar du läsa Bisonblog via mobilen? Tycker du också att det går långsamt? Har du någon idé kring varför det är så? Ett problem (i alla fall på iphone) är att sidan liksom ”fryser till” då och då när man ska zooma in texten eller på annat sätt navigera runt. Är det temat som är knas?

3 kommentarer

Jag tvingas erkänna att jag tycker att laddningstiderna är väldigt långa på din sajt även i datorn. Jag gjorde ett test nu och rensade cachen i Chrome och laddade bloggen från scratch, det tog 24 sekunder innan allt var inläst. Motsvarande cachetömda test på min egen blogg blev 11 sekunder. Att tiderna blev så pass långa överlag beror nog delvis på att jag surfar via min iphones internetdelning sedan i går kväll på grund av havererat modem här hemma, men det påverkar ju inte den drygt dubbla laddningstiden på din jämfört med min. Skumt!

Nu testar jag med Safari iPhone 4S och det gick snabbt som tusan. Inga problem med hastigheten. Inlägg med bilder blir dock för breda och går ut över högerspalten.