Robyns robot byggs av KTH

En lite kul grej är att Mekatronikstudenterna på KTH har dedikerat årets robotprojekt till Robyn.

”Each year a select group of students studying mechatronics at KTH – Sweden’s largest technical university – build a robot together. This year is a little different though, since the students have decided to dedicate the robot to indie-superstar Robyn.”

Jonas Erdenberg, Robyn och Lina Thomsgård besökte KTH för att prata robot.
Jonas Erdenberg, Robyn och Lina Thomsgård besökte KTH för att prata om utvecklingen av roboten. (Bild: KTH Robot Project Blog)

Häromdagen besökte Robyn KTH för att bland annat ge lite input kring hur roboten kan se ut och röra sig. Projektet går i mål i januari 2014 och anledningen till Robynhyllningen förklaras av roboten i videoklippet nedan:

”Ett skäl är förstås att hon verkar gilla robotar. Ett annat skäl är att hon gör elektronisk musik. Ytterligare ett skäl är att hon har ambitionen att bryta ny mark, precis som de av er som har planer på att uppfinna något eller starta ett företag. Roboten blir en hyllning till Robyn och människor som går sin egen väg. ”

Robyn – Fembot