”Ni förstör San Francisco”

De senaste åren har trenden varit tydlig. Allt fler startups i Silicon Valley flyttar sina kontor in till San Francisco, en stad som nu har högre hyror än New York och en exploderande bostadsmarknad. Ett exempel är Twitter som placerade sitt huvudkontor i Tenderloin, en stadsdel känd för sina uteliggare och langare. Med högre hyror kommer gentrifieringen som ett brev på posten. Entreprenören Chris Tacy är orolig. I inlägget Douchebags like you are ruining San Francisco gör han upp med stadens nya klientel. Själv har han bott i The Mission i cirka 20 år och tycker att startupkulturen fördärvat stadsdelen.

”The Mission these days is over-run with the exact same frat boys and sorority girls and mommy bloggers and snobbish rich kids that I moved here to avoid. More than that, however, The Mission is now infested with startup douchebags. You can’t go a fucking block without hearing about someone’s “funding party” or someone else’s “vesting schedule” or overhear a fucking verbal vomit love letter to Pando Daily.”

Om du har någon relation med San Francisco är Chris Tacys tre inlägg i hans ”douchebag-serie” helt klart värt en genomläsning. Om inte annat är de underhållande med inslag av smärtsam igenkänning.