Sista dagen på Blogg100

Idag är det final för de som startade årets Blogg100-utmaning tillsammans med mig den 1 mars (en del startade senare vilket förstås är helt i sin ordning).

Det stod klart redan första året att Blogg100 handlar om så mycket mer än bara en ”pr-grej”, eller att ”driva trafik” eller alla andra grejer som vi som jobbar med kommunikation brukar motivera våra insatser med. Vad är ROI på Blogg100 undrar du kanske? Glädje, sorg, allvar och lust är mitt svar. Bland annat. Någon bearbetar förlusten av nära anhörig. Någon annan vill hitta tillbaka till en röst som försvunnit. En annan kanske aldrig haft en röst förut. När jag läser vad utmaningen betytt för andra blir jag inte bara stolt, jag känner mig också som en del av något större. Något som sträcker sig långt utanför mig själv och mina erfarenheter. För det är jag tacksam.

Årets Blogg100 har för mig inneburit något helt nytt i och med att jag bloggat på Intellectabloggen, vilket har varit en bra utveckling av utmaningen. Tillsammans med mina kollegor har jag fått insikt och erfarenheter kring att blogga tilllsammans på en företagsblogg med allt vad det innebär av redaktionell planering, innehållsdiskussioner, redaktörsuppgifter och samordning. Det har varit fantastiskt kul, tagit mer tid än jag trodde från början, men också skapat ett större engagemang än väntat. När vi summerade vår insats kom vi fram till ett gäng saker som hänt genom bloggandet. Bland annat har vi ökat trafiken med det dubbla till vår sajt, fått reaktioner och förfrågningar från oväntat håll och dessutom ökat synligheten för våra olika roller på företaget.

Fredrik Wass Blogg100

Nu ska jag pusta ut lite efter att tillsammans med min kollega Victoria Gillberg publicerat medarbetarnas inlägg varje dag i 100 dagar på Intellectabloggen. På tisdag arrangeras en after work för deltagarna i utmaningen och efter det återkommer jag med statistik och reaktioner på årets Blogg100.

Du som var med hela vägen i mål – bra jobbat! Du som föll av längs vägen – hoppas ändå att utmaningen gav dig en sporre att blogga mer och att du hade roligt på resan!

Ses vi nästa år?

11 kommentarer

Tack för en både galet rolig och ångestfylld utmaning. Jag har både hittat en tappad och fått en ny röst. Om jag är med igen nästa år? Jag skulle bli mycket förvånad om jag inte är det.

Jag har inte varit med tidigare och jag är inte klar förrän i övermorgon, men jag blir klar. För min del har jag sett det lite som en spark i baken att faktiskt tvinga mig själv att vara aktiv och att leverera något varje dag. Inte alltid hög kvalitet, men i alla fall. Om jag gör om det nästa år återstår att se. Jag skulle ljuga om jag inte sa att jag är ganska glad att det snart är över.