Sista natten med (Blogg100)-gänget

Förra veckan avslutades Blogg100-utmaningen med traditionsenlig träff för de bloggare som deltagit (både de som orkade hela vägen och de som hoppade av tidigare av olika skäl). Ännu pågår dock utmaningen för de som hoppade på lite senare.

På flera håll i landet hölls lokala bloggträffar. I Stockholm samlades vi hos Intellecta Corporate för en After Work med speakers corner. Som bekant har jag själv genomfört årets Blogg100 på Intellectabloggen tillsammans med mina kollegor.

After work hos Intellecta

Inledningsvis presenterade jag en del statistik från årets utmaningen, och här kommer en summering.

Blogg100 2014 (1 mars – 8 juni)

  • Totalt anmälde sig 800 deltagare till utmaningen
  • Vi skrev tillsammans cirka 22 500 blogginlägg
  • Cirka 14 600 tweets taggades med #blogg100 under perioden

Blogg100 statistik 2014

 Källa: Notified

Precis som tidigare år märks det hur  antalet omnämnanden av Blogg100 minskar successivt under utmaningen. Det sker helt naturligt en del avhopp vilket återspeglas i statistiken. Det är inte det lättaste att hålla igång i 100 dagar, så ni som lyckades gjorde verkligen ett stort jobb! 

Här är de bloggare som skrev flest inlägg under utmaningen:

Källa Medietyp Antal inlägg
Tweety Bloggar 210
Annikas blogg Bloggar 193
Kommentarer till supercarina Bloggar 190
Om tiden vill ifatt… Bloggar 174
Förortsfrun Bloggar 170
Malin Assarsdotter Bloggar 161
Lindas blogg Bloggar 157
Bloggbyrån Bloggar 146
Annukka’s Ord Bloggar 141
Upp flyga orden… Bloggar 136
Yvves Bloggar 134
Medier och kommunikation på Åländska Bloggar 130
borrowedhearts Bloggar 124
Miatankar Bloggar 123
Jag cyklar hem från jobbet… Bloggar 120
Inga-Lill Lellky Bloggar 114
Tid att skriva Bloggar 114
Sociologi på gymnasiet Bloggar 114
I ett hus vid skogens slut… Bloggar 112
Jakten på berättelsen Bloggar 110
Issadissa’s Blog Bloggar 109
Johanna Lindbäck Bloggar 109
Eva Ulleruds Skrivarlya Bloggar 109
ALL COLOURED UP Bloggar 109
En och annan bok Bloggar 107

Källa: Notified

Och här är de flitigaste twittrarna:

Källa Medietyp Antal inlägg
GunnarFNovik Twitter 237
apg29_nu Twitter 214
FaderTomas Twitter 152
ekonomism Twitter 149
kalexanderson Twitter 129
aterkoppla Twitter 115
etologen Twitter 110
hanhildingsson Twitter 109
bisonblog Twitter 103
HelenaJBj Twitter 97
specmaja Twitter 96
jacobsunnliden Twitter 95
Ychen06 Twitter 94
AndersLindh Twitter 91
acj_gbg Twitter 89
Beastankar Twitter 89
henkelason Twitter 89
pallin Twitter 88
evaadeen Twitter 86
cubexpert Twitter 86
EvaKleveholt Twitter 85
helenaenqvist Twitter 85
Isolde_B Twitter 85
EvaSwedenmark Twitter 83
ZiggyCC Twitter 83

Källa: Notified

Några av talarna under Speakers Corner. Foto: Malena Beijer Mörck.
Några av talarna under Speakers Corner. Foto: Malena Beijer Mörck.

Speakers corner

Under kvällen hos Intellecta valde flera bloggare att berätta i fem minuter om något bloggrelaterat ämne, och det blev både flera gripande berättelser likväl som intressanta tips och reflektioner. Här är de som talade under kvällen.

Anders Engström – Så spred sig nyheten om SD-bilderna
Anders berättade om hur han använde sin blogg för att avslöja att bilderna i Sverigesdemokraternas partiprogram inte är tagna i Sverige. Nyheten fick stor spridning i många stora traditionella medier.

Lotten Bergman – Därför kommer jag inte anta utmaningen igen
Lotten berättade om sitt bloggande och konstaterade att hon inte behöver en Blogg100-utmaning för att blogga, det gör hon ändå.

Maria Klein – Mod att skriva och mod att förändras som förälder
Maria berättade om hur hon arbetar som familjecoach och använder bloggen för att berätta om sina erfarenheter.

Mikael Wallentin Åström – Jag och min Far
Mikael berättade gripande om bloggen Jag och min Far som handlar om relationen till hans Alzheimerssjuka pappa. Bloggens inlägg kommer nu att arbetas om till en bok som riktar sig till anhöriga till Alzheimerssjuka.

Göran – Mitt bästa ögonblick som bloggare
Göran berättade om hur han genom bloggen kom i kontakt med en ung kvinna mitt uppe i depression och självmordstankar, och hur hans egen insats via bloggen antagligen räddade livet på henne.

Karin H Bladh
– om ”korsbloggande” och utveckling i flera medier
”Carin Coach” beskrev bloggens roll i hennes liv och arbete och hur den fungerat som en plattform för henne att nå ut på.

Kjell Dellert
– ”Dagens psalm”-bloggen och hur det är att bildblogga
Kjell är präst i Svenska Kyrkan och driver en bildblogg där bilder sätts samman med psalmtexter, ofta med humoristiska inslag.

Mikael Persson
– Att blogga för företaget
Mikael använde årets Blogg100 till att företagsblogga och beskrev både utmaningarna och möjligheterna med att gå från privatbloggande till att skriva med professionellt syfte.

Nästa år igen?

Fredrik Wass Blogg100Tack alla för ett helt fantastiskt Blogg100-år! Förra året trodde jag att vi nått till nån slags gräns för hur många som skulle vilja vara med på en sån här utmaningen. Men i år överträffade vi både antalet deltagare och antalet som tog sig i mål.

Vad säger du, kör vi nästa år igen?

/Fredrik

 

15 kommentarer

Varför inte?
Skrivandet och bloggandet är hantverk, som förfinas genom daglig övning.
Jag inspireras en del av Elizabeth Gilbert, mest känd för ”Eat, pray, love”, men långt innan den succén en produktiv och skicklig författare.
Hon tog nyligen upp hantverksaspekten av att skriva, i sin egen blogg, jämfört med den ansträngda ambitionen att prestera odödliga mästerverk.
#blogg100 är en bra form för att finslipa mitt hantverk. Tack!

Undrar var mina tweets tog vägen i statistiken… Tweetade alla 2 x 100 blogginläggen, dvs 100 från vardera av mina två bloggar. Eller är det bara de som har många följare eller följer många som syns?

Hej Nini, i bevakningen som Fredrik använde för att snappa upp detta var sökningen inställd på svenska vilket innebar att de inlägg som du skrev på engelska och sedan taggade med #blogg100 ej kom med i statistiken. Med facit i hand skulle vi så klart även ha sökt på inlägg som skrevs på andra språk.

Mvh,

Notified

Hm. Är det jag som är Annikas blogg? I så fall kan inte inläggstatistiken stämma. Några få dagar publicerade jag två inlägg, men det finns ingen chans i världen att jag gjorde 193 stycken!

Och eftersom jag hade autopublicering till både fb och Twitter (@anniaksa), så litar jag inte på den statistiken heller, sorry! Eller är du ute efter unika twitterinläggen? I så fall står jag på noll som var taggade #blogg100… 😉

Sen tycker jag att det blev en utmaning, hade en kompis som var med förra året och hon tyckte det blev jättejobbigt. Och det blev det för mig med på slutet, och en press att försöka hitta något att skriva om. Men jag klarade det i alla fall, och det var kul! Tack!

Hej Annika,

I bevakningen råkade din blogg i några fall plockas upp 2 ggr per inlägg. Precis som du skriver gör det att statistiken kring just din blogg är missvisande. Vi ber om ursäkt för detta, men det var ju positivt för dig i rankingen 🙂

Mvh,

Notified

Härligt Fredrik! Härligt! Klart vi kommer – vi är med! Jag fortsätter som jag gjorde sist och innan vi vet ordet av så har det gått tusen och en dag… Ett arbetsnamn på något som ej fått sin form ännu. Bloggandets medskapande kommer att lösa den frågan. Vad tycker du att det ska bli? Tusen och en dag…

Ha det kalas nu – Du härlige!

Tack för att du har dragit igång #blogg100 – gång på gång!

Vill köpa er #blogg100 – bok – om bloggandets betydelse på Intellecta.

/CC

Och jag publicerade 2 x 100 blogginlägg, samtliga taggade med #blogg100 – men ingen av mina bloggar finns med i listan trots att jag gick i mål med båda. Frågar mig hur den här statistiken egentligen räknar?

Jag hoppas på och ser fram mot ett Blogg100 också nästa år.

Fantastiskt att se siffrorna om hur många blogginlägg vi lyckades skriva tillsammans, tycker jag. Härligt att möta likasinnade som gillar att blogga. Tyvärr kunde jag inte vara med på eventet fast intressant att läsa om det här.

Det var nästan lätt som en dans för mig att blogga alla 100 dagarna eftersom jag ändå nästan alltid bloggar varje dag. Jag kom på nya ämnen att blogga om och fick många nya idéer och tankar kring bloggandet.

Tack, Fredrik Wass, för att du skapat Blogg100!

En riktigt skön sommar önskar jag både dig och alla deltagare!/Anna-Karin