Del 1: Vägen till en varje dag-outfit #UniformEn

Länge har jag fascinerats av idén om att hitta en enda outfit som jag kan bära varje dag. Att helt enkelt köpa ett gäng uppsättningar av exakt samma byxor, tröja, skjorta eller vad som nu ska ingå i klädseln, och helt slippa tänka på vad jag ska  ha på mig varje dag, framförallt på jobbet.

Det här är förstås inget nytt. Mark Zuckerberg gör det, Steve Jobs gjorde det, Barack Obama likaså. Jag själv gjorde förstås även under min tid i uniform och kommer ihåg enkelheten i att plocka ut utrustning och kläder som såg ut och fungerade likadant som mina kollegors. Minimal energi gick åt att tänka på kläder.

I min bransch har Creative Directorn Fredrik Marcus och den svenska Art Directorn Matilda Kal också gått samma väg, och så här säger Matilda till Resumé om hur beslutet påverkade hennes liv.

”Jag upplever en enorm skillnad. Eftersom mitt jobb kräver all min fokus på det kreativa arbetet har det betytt otroligt mycket. Jag känner mig befriad från onödig stress och kan rikta min fulla uppmärksamhet på det jag tycker är viktigast.”

Del 1: Byxor

Jag är inte alls klar med hur min slutgiltiga outfit ska se ut, men jag har hittat ett par byxor jag tycker om och som jag burit ett tag i olika sammanhang. Häromveckan beställde jag hem några ytterligare par, som alltså ska utgöra grunden i den kommande #UniformEn (som jag väljer att kalla mitt lilla projekt).

Byxorna är ett par gråa jeans – Lee Daren med ”regular waist, slim fit in dark coated denim lightened to a faded grey via an extreme used wash”.

Som överdel funderar jag på att hitta en svart t-shirt som grund, med en svart långärmad tröja och/eller en blå skjorta. När det gäller skor vet jag inte om de ska ingå i UniformEn eller om det ska hållas utanför projektet. Mer om det i kommande inlägg.

lee-daren3 Lee Daren

Min upplevelse är att den gråa färgen gör jeansen lätt att kombinera med i princip alla andra färger, samt att modellen fungerar både till sneakers och lite mer dressat, med kavaj till exempel. Vad tycker du?

Lee Daren

4 kommentarer