Blogg100 – Femte året i rad

Blogg100 logotypeSjälvklart kan jag inte motstå att arrangera Blogg100 för femte året i rad – utmaningen som går ut på att blogga varje dag, 100 dagar i rad. Tusentals svenska bloggare har deltagit i utmaningen de senaste fyra åren. Här kan du läsa hur det gick förra året, och nu är det dags igen. Hoppas att du vill vara med!

Så gör du för att vara med i Blogg100, 2016

1. Anmäl dig via det här formuläret – om du vill. Då kommer du att stå med på den officiella listan med alla som deltar i utmaningen. (Det går såklart bra att vara med även utan att anmäla sig.

2. Regler för Blogg100

  • Blogg100 startar tisdagen den 1 mars 2016 (men det går bra att hoppa på utmaningen även senare).
  • Varje dag, 100 dagar i rad, måste minst ett nytt inlägg publiceras på din egen blogg.
  • Tagga blogginlägg, tweets, facebookuppdateringar och annat relaterat med taggen #blogg100 (om du vill!)
  • Det finns inga krav på hur långt inlägget ska vara.
  • Om du vill kan du gå med i Facebook-gruppen för Blogg100 där vi pratar om bloggandets utmaningar och delar tips och erfarenheter.
  • I den här gruppen kan du publicera länkar till dina inlägg för ökad spridning.

Fredrik WassJag tänkte återkomma med lite tips längs resans gång för hur du kan tänka för att komma på idéer till nya inlägg, och framförallt inte tappa sugen efter att ha klarat första veckorna. Jag hoppas också att vi precis som tidigare år ska få till en eller flera bloggträffar i samband med utmaningen i år.

Lycka till!

Fredrik Wass
Twitter: @bisonblog
Instagram: @bisonblog
Facebook: Fredrik Wass

Varför Blogg100? 
För att det gör skillnad, framförallt för deltagarna, men förstås lika mycket för läsarna. Har du en glest uppdaterad blogg kommer den få nytt liv igen. Du kommer att få nya läsare och de kommer att återvända oftare. Du kommer att hitta saker att blogga om som du inte ens visste fanns, och du kommer lära dig saker längs vägen. Du kommer också hitta gemenskap bland andra bloggare som deltar i utmaningen, bland annat genom den gemensamma Facebook-gruppen.

Men i grunden handlar Blogg100 om devisen att du blir bättre ju oftare du gör något. Inte svårare än så.223 kommentarer

[…] För fjärde året i följd tänker jag delta i Bisonblogs utmaning att blogga hundra dagar i följd. I morgon startar jag och många andra med mig. Det blir fjärde året för mig. Två gånger har jag fullföljt och en gång hoppade jag av. Undras hur det blir i år. Jag försöker i alla fall även om jag nog känner mig ungefär som på den här bilden, en smula tveksam till om jag klarar utmaningen. Vill du vara med kan du också anmäla dig – här. […]

[…] bloggat sedan oktober 2014 och knappt lyckats klämma ut en tweet om dagen sedan dess så känns blogg100 som ett övermäktigt åtagande (mitt kraftdjur är sengångaren), särskilt då jag inte ens är […]

[…] igång en blogg om film och TV, egentligen mest för att jag vill skriva av mig om Frozen). Nu när Blogg100 drar igång igen så kändes det som ett bra läge att tvinga igång mig själv. Sist jag gav mig […]