Varför är jag inte en Youtuber längre?

Jag startade min Youtube-kanal för 9 år sedan och har sedan dess laddat upp 193 videoklipp. Jag har blygsamma 49 prenumeranter och jag misstänker att de flesta av dem hoppade på tåget i början. Merparten av de klipp jag laddat upp har filmats under de första 5-6 åren. Numera är jag betydligt mer sporadisk i mitt videoskapande, men jag vet inte varför riktigt.

Kanske är det för att jag är aktiv i fler sociala kanaler nu än tidigare, eller så är det för att det som i början kändes nytt och lekfullt numera har blivit kopplat till mitt jobb och mitt professionella liv på ett annat sätt. Modet att bara testa utan att tänka på hur det skulle uppfattas av en potentiell tittare kanske försvunnit?

Men jag är en super-nostalgisk person och älskar att vända tillbaka för att återuppleva gamla blogginlägg eller videoklipp. Det påminner mig om att även försöka bli bättre på att dokumentera det som händer idag – för att göra den framtida nostalgitrippen enklare helt enkelt.

En slutats jag också kommit fram till är att jag gillar enkla och snabba klipp tagna i vardagen, gärna med människor som berättar och med tydliga referenser till händelser (så att jag senare kan minnas hur det lät och vad som hände). Men visst är det kul även med mer actionladdade varianter.

Här är några mer eller mindre banala exempel genom åren:

En bra dag helt enkelt from Fredrik Wass on Vimeo.