Kategorier
Bloggen

Långa bilder

Vet inte om det var ett eller två år sedan som bildtjänsten Flickr införde vad de kallar "långa bilder". Ett så fantastiskt härligt namn på något så enkelt som korta videoklipp. Flickr är ju den sociala bildtjänsten nummer ett och har riktigt bra möjligheter att lagra bilder i originalformat och samtidigt skapa ett bildflöde som andra kan ta del av. Deras långa bilder är helt enkelt samma sak, fast video. Jag la upp ett testklipp idag som jag tog på vägen hem genom China Town. Bättre kvalitet än Youtube, visst? (förutom att jag skakar mobilkameran ganska rejält när jag går)

Av Fredrik Wass

Jag har försökt fånga mig själv på den här bloggen sedan 2006. Det går ganska bra. Jag är en sån därn typiskt otypisk man med nojor och nostalgi, pretentiösa ambitioner och stukade visioner. Men jag är ok. Bloggar även på bisonblog.se om internet, samhälle och media.