Som Spotify för musikvideos

Jag måste säga att jag är imponerad av MTV:s nya sajt med möjlighet att kolla på streamade musikvideor. Det känns som ett Spotify för musikvideos. Martin Thörnqvist har skrivit bra saker om MTV:s roll i populärkulturen på Digital Renaissance. Kanske är MTV på väg tillbaka till den position som kanalen hade i begynnelsen. För du minns väl Steve Blame, Ray Cokes eller varför inte svenska Rebecca De Ruvo?

"Sure Youtube still have the longest tail, and will possibly always have. But with a majority of videos up on MTV most people will choose MTV. At MTV one could also be sure of that the videos are there, forever. […] I think that this is one of the first big initiatives in a long time
that actually could mean something, as in it could have a significant
cultural impact. MTV is not just an empty word as say, pluggedin, and if MTV can repeat just half of their track record from the 80s and half the 90s MTV Music could really do for the Youtube video in the 00s what they did for Duran duran in the 80s."
Ur inlägget MTV is back.

1 kommentar

En liten korrigering bara. Det är Mattias Lövkvist från Hybris som skrivit inlägget 🙂