5 viktiga förutsättningar för ett bra surfmys

När jag bodde i San Francisco etablerade jag en vana i form av surfmys, detta i samarbete med Johanna och Daniel som ägnat sig åt många surfmys genom åren.

Varje söndag började med att jag gick och tränade på mitt gym vid Montgomery och California, sedan gick jag till Lori’s Diner på Powell Street dit jag släpade med min vita Macbook. Sedan ägnade jag 1-2 timmar åt renodlat surmys, det vill säga att tillsammans med frukosten pyssla runt på nätet, uppdatera bloggar, läsa svenska nyheter, prata med folk hemma i Sverige och allmänt kravlöst förkovrande i vad som var aktuellt för stunden.

Jag har varit lite dålig på att göra samma sak i Sverige, framförallt att få rutin på det. Men nu under sommaren finns extra bra förutsättningar att lyckas med sitt surfmys.

5 viktiga förutsättningar för ett bra surfmys

  1. Fulladdad laptop + mobil (det finns ofta eluttag, men skönt att slippa anpassa sig till det. Och mobilen kan behövas som router när det inte finns wifi-uppkoppling)
  2. Café eller restaurang som har relativt lugn atmosfär och är glesbefolkad. Il Caffé Södermalm på dagtid är ett exempel. Hotell-lobbys funkar också bra, till exempel Scandic Anglais, Malmen, Continental eller HTL. Espresso House kan vara ett bra alternativt eftersom förutsättningarna nästan är identiska var du än är i Sverige, lite av surfmysets McDonalds. Och den som känner mig vet att jag har en förkärlek för franchise, oavsett genre.
  3. Ett antal lustfyllda mindre uppgifter som du kan ägna dig åt vid datorn om du vill, men det ska inte vara något som MÅSTE göras eller som du känner stress inför.
  4. Vettigt sällskap. Med vettigt menar jag sällskap som inte pratar så mycket, men som kan vara kul att byta några ord med då och då. Ska helst vara en person som likt dig har grejer att fixa, kanske behöver den skriva blogginlägg eller pilla med något annat.
  5. Bra hörlurar (i de fall miljön är för tyst eller för högljudd – för att verkligen kunna gå in i surfmys-zonen mentalt)
  6. 2-3 timmar att ägna dig åt surfmyset

Tre amerikanska surfmys vi minns:

Surfmys på Lori's Diner i San Francisco med Johanna Ögren och Daniel Åberg Surfmys på Lori's Diner i San Francisco med Johanna Ögren och Daniel Åberg Surfmys på Lori's Diner i San Francisco med Johanna Ögren och Daniel Åberg

2 kommentarer