Sainsbury´s och Centrica styrs bäst tack vare kvinnor

De brittiska företagen Sainsbury´s och Centrica har en bra bolagsstyrning tack vare hög kvinnlig representation i styrelserummet. Det visar en undersökning gjord av Cranfield School of Management. Den svenska näringslivssajten Realtid.se återger den upplyftande slutsatsen i en artikel . Undersökningen gjordes enligt kriterier fastställda av forskare vid London Business School .

Ett företag med bra styrning ser diversiering som en viktig punkt. Mellan könen, men också mellan åsikter och bakgrund hos styrelsemedlemmarna, menar en av de som gjort undersökningen.

Det är föga förvånande enligt mig att en blandning av olika människotyper med olika kön, bakgrund, kultur osv. främjar en styrelses förmåga att sköta och utveckla ett företag. Kul att en undersökning visar samma sak.