N24 fattar RSS-galoppen och klassar bisonblog som ”En bra näringslivssajt”

Att RSS is the new black har de flesta bloggare vetat länge nu. De flesta av IDGs olika publikationer har också successivt fört in begreppet i rapporteringen kring internetutveckling i allmänhet och bloggar/nyhetssajter i synnerhet. Det känns skönt att man nu börjar förstå RSS på en bredare front. Det är ju en enkel teknik med kraftfull tillämpning.  Pelle Sten på SvD Näringsliv skriver en artikel om att prenumerera på nyheterna – i din dator.

"Varje morgon efter att jag läst tidningen går jag igenom det senaste från 188 olika nyhetssajter. Men i stället för det tidsödande arbetet att besöka varenda sajt för att se vad som är nytt eller uppdaterat låter jag min nyhetsläsare, eller RSS-läsare, göra jobbet åt mig."
[…]
"Fördelen för dig som nyhetsläsare är att du får de allra senaste nyheterna direkt till dig varje minut dygnet runt. Om du läser bloggar, som ibland publicerar oregelbundet, vet du att du får de senaste inläggen så fort de skrivs."

Artikeln innehåller en del länkar till olika RSS-läsare och nyhetssajter. Tyvärr är länkarna inte direktlänkade från N24 vilket jag tycker känns väldigt gammeldags. Det är en tjänst att ge läsaren en direktlänk, inte ett incitament för densamme att kasta sig från sajten ögonaböj. Roligare att läsa är förstås att Bisonblog omnämns tillsammans med fem andra bloggar som "bra näringslivssajter som har nyhetsflöden". De listade bloggarna är:

Bisonblog
Henrik Torstensson
John Battelle’s Searchblog
O’Reilly Radar

Om Malik’s Broadband Blog
The Long Tail