”Allians för Sverige” gör PR-kupp med hjälp av Gazabarnen?

Igår kom barnen till fembarnsmamman Elisabeth Krantz hem efter att ha varit fast i Gaza hos sin pappa i 203 dagar. I en TV-intervju i SVT berättar Elisabeth; "Det är inte tack vare den sittande regeringen som mina barn kommer hem. Jag vill speciellt tacka de borgerliga partierna för deras stöd" (citatet är från minnet, vet inte om det var formulerat exakt så).

Jag undrade direkt vilken PR-konsult som varit i farten och vilka kopplingar som finns till "Allians för Sverige" – de borgerliga partiernas kampanj för maktskifte 06. Utrikesministern har engagerat sig i fallet tidigare i år men det dröjde alltså tills nu innan pappan gav med sig och åkte hem med barnen. Om det var UD, regeringen eller andra inblandade som gjorde att barnen till slut kom hem framgår inte helt tydligt av de nyhetskällor jag tagit del av. Oavsett vilka så väljer alltså mamman till barnen att i första hand tacka de borgerliga partierna. Dessutom på ett svepande generellt sätt. Full pott för de borgerliga med en riktig solskenshistoria i juletid alltså (inslaget sändes på julaftons kväll).

Edit: Tydligen var det UD som fått hem barnen genom att erbjuda pappan fri lejd in till Sverige, hävning av häktningen och arrangemang av alla transporter.