Weblobbying allt viktigare i varumärkesarbetet

Att skapa varumärkesvärldar är något jag har skrivit en del om tidigare. Det går snabbt att sprida ut falska rykten och agera ryktesterrorist samtidigt som en positiv spiraleffekt kan uppnås när t.ex. en annorlunda reklamkampanj uppmärksammas eller företaget medverkat i ett gynnsamt sammanhang. På JKL blog uppmärksammar Hans Grundberg hur företagens varumärke skapas digitalt i allt större utsträckning. Det blir allt viktigare vad som sägs om företaget på diskussionforum, bloggar och andra digitala källor.

"If you can’t beat them, join them. Företagen inser allt mer behovet av ökad subtilitet i sin approach till blogarna och ägnar sig allt mer själva åt direkt eller indirekt konsumentblogande. Sant och falskt blandas i ett oändligt sammelsurium av rykten och kommentarer. Weblobbyingen är i full gång." (läs hela inlägget på JKL blog)