Befriande stavfel

Amylou, Beverly, Gale, Geena, Helena, Lizardek, Paprika och Tjej skriver en blogg på sitt nya språk svenska kallad Stavfel. Skribenterna är uteslutande kvinnor och alla har även egna bloggar på sitt modersmål. För att träna på det nya språket skriver de en gemensam blogg med iakttagelser från det svenska samhället. Hur är det egentligen att ta svenskt körkort?

"Ett brev till Vägverket:
Käre VV,
Herregud! Vad tänker ni??? Är ni sjuk i huvudet??? Värfor i helvete måste jag lära mig att koldioxidutsläppen bidrar till växthuseffekten och kolväteutsläppen orsaker cancersjukdomar? Värför är det viktigt att jag kan säga hur många människor dog i trafiken i 1999? Om jag skulle aldrig tillkoppla en släpvagn till min bil värfor behöver jag vet hur många kilogram en man med massor av skrap kan dra bakom hans skitgammal Opel??? Jag bryr mig inte!
MVH,
Geena"

Det är befriande att läsa deras inlägg där den grammatiska korrektheten får stå tillbaka för budskapet som jag tycker förmedlas med all önskvärd tydlighet. Det är modigt att våga skriva på ett nytt språk och dessutom publicera det för allmän beskådan. Jag tycker det är ett utmärkt sätt att använda bloggtekniken.

1 kommentar

Hej! Fick se det här just nyligen efter jag tittade på technorati idag och tänkte stanna förbi och säga tack så mycket. Jag vet att du skrev det här för längesen men den var ändå snällt gjort. 🙂