Bra webbjournalistik piskar Google News

Per-Åke Olsson på Webbomedia har tidigare skrivit ett bra inlägg om webbjournalistik kopplat till de nya formaten. Efter att belgisk domstol gått i strid mot Google och förbjuder dem att genom tjänsten Google News använda material från belgiska nyhetsstjänster fortsätter Per-Åke sina utläggningar om god webbjournalistik. Kriget mellan mediebolagen och söktjänsterna är onödigt men han:

"Istället för att spilla tid i domstolsförhandlingar bör mediebolagen lägga kraften på att utveckla sin webbjournalistik. Gör man sitt journalistiska jobb ordentligt och presenterar materialet aptitligt och överskådligt, och kompletterar med till exempel interaktivitet, länkar och rörliga bilder, har Google News inget att komma med. Trots sina fantastiska sökalgoritmer. En skicklig redaktion slår dem på fingrarna." Webbomedia

Relaterat på Webbomedia: Webben kräver ett nytt berättande

Andra bloggar om: , , ,