Analysera nätet och ungdomarna tack

När jag träffade sommarregeringen på Rosenbad för Internetworlds räkning presenterade ungdomsminister Nyamko Sabuni en ny satsning på virtuella ungdomsmottagningar. Av cirka 30 närvarande journalister var jag den enda som var intresserad av att ställa följdfrågor till Sabuni. "Det verkar inte vara så många som är intresserade av det här" konstaterade hon torrt när jag kom fram för att ställa frågor efter den gemensamma dragningen.

Det känns tyvärr som att internet och ungdomar inte är de områden en svensk politiker ska yttra sig om för att få genomslag i mediebruset i dagsläget. Den bilden bekräftas även av Internetworlds chefredaktör Magnus Höij som reflekterar kring Almedalsveckan på Internetworlds blogg. Samtidigt visar just rapporteringen från Almedalen hur viktigt en del av nätet blivit för den politiska bevakningen – bloggarna.

"Det har knappast varit mycket
prat under seminarierna kring modern teknik, än mindre om nätets många
möjligheter. Men det har varit just bloggarna som har bidragit med
kommentarerna och analyserna. Det har varit bloggarna, minst lika
mycket som de traditionella medierna, som förmedlat känslorna och
snacket från gränderna i Visby. Oavsett hur många som lyssnat på partiledarna på kvällskvisten." – Magnus Höij

Enligt mig är just internet och ungdomar viktigast att bevaka för att förstå samhällsutvecklingen nu och i framtiden. Där finns svaren på många frågor. Riktigt sprängstoff, i tell you.

Ping. Andra bloggar om: , , , , , , , ,