Bisonblog fyller tre år – starkare än någonsin

Jag har haft så mycket att göra att jag inte hunnit blogga om att Bisonblog fyllt år. Den 24 oktober fyllde bloggen tre år med pompa och ståt – närmare bestämt tillbringade jag födelsedagen på barndop i East Bergholt utanför London. Det är som stolt gudfader till systerdottern Jennifer Brown jag nu ser tillbaka på tre år i den svenska bloggosfären.

Till skillnad mot många av mina bloggkollegor har jag inte direkt sprutat ur mig inlägg, men till min egen förvåning har bloggen överlevt både beryktad ”bloggdöd” och flera jobbyten. Drivkraften att blogga är i mångt och mycket densamma nu som den var för tre år sedan. För mig har det alltid funnits tre syften:

1.    Lära mig mer om ett ämne jag är intresserad av
2.    Blir bra på trend- och omvärldsbevakning
3.    Bygga kontakter

Det som skiljer mitt bloggande från hur det var för tre år sedan är vetskapen om att jag har fler (och kunnigare) besökare och att bloggen blivit en marknadsföringskanal för mig yrkesmässigt i större utsträckning. Förut var jag en gräsrotsbloggare med ickejournalistiskt jobb. Nu är jag redaktör på en tidning, frilansskribent, föreläsare och bloggare. Något som inte vore möjligt om inte bloggen funnits där från början. Den har öppnat många dörrar.

Det senaste året har det funnits många intressanta situationer där jag kastas mellan rollerna. Ena stunden är jag old media och gatekeepern som träffar företagsrepresentanter och gör grävande artiklar, för att i nästa sekund bli en sovrumsskribent som aldrig skulle drömma om att lyfta telefonluren och faktiskt prata med riktiga människor. Jag är mediarevolutionen personifierad. Det känns bra, om än lite splittrat ibland.

Jag kliver in i bloggens fjärde år fylld av förväntningar och framtidstro. Jag skulle kunna ha skrivit detsamma vid både ett– och tvåårsfirandet. För om sanningen ska fram så har känslan av att bevittna något historiskt funnits med som en angenäm följeslagare under alla år med bloggen.

Tack du som läst mina inlägg i tre fantastiska år! Och tack till dig som kom hit första gången idag. Hoppas du hänger med i minst tre år till. Till skillnad mot bloggare som lägger ner sin blogg för att sen starta den igen efter två veckor när abstinensen blir för stor, kommer jag aldrig att göra något dramatiskt avsked. Jag tänker fortsätta skriva som jag alltid har gjort; när jag vill, hur jag vill. Och är jag tillräcklig intressant så når jag fram.

Fredrikwass

Jag blickar ut mot blogghorisonten.

Tre år med Bisonblog – för statistiknörden
(och jag behöver väl inte påpeka att det här är en blogg som riktar sig till kvalitets- och inte kvantitetsbesökare)

Antal inlägg: 535
(i snitt ett inlägg varannan dag)
Antal kommentarer: 696
Antal page views totalt: 73315 (i snitt 70 per dag)
Antal page views per vecka: Cirka 1800
Antal visits per vecka: Cirka 1200
Antal unika besökare per månad enligt Tailsweep: 2200

10 kommentarer

Härligt Fredrik!
Som du vet har jag läst sedan starten – och du har lyckats med konststycket att bli mer och mer intressant för varje år (vilket få lyckas med). Kör hårt!

Grattis. Att blogga seriöst är en märklig resa som kan leda in livet på nya banor. Har gjort en liknande resa själv, som startade med blogg.
Må din blogg alltid finna läsare… (modifierat arabiskt ordspråk)

Bisonblog fyller tre år – en bloggframgångssaga

Fredrik Wass är redaktör på tidningen Internetworld, och driver även Bisonblog. Idag skriver han om att bloggen fyllt tre år. Det är ett intressant inlägg med många tankar, men det här fastnade jag för, apropå varför blogga.
För mig har de…