Malou möter bloggvärlden

Den här veckan är det internetvecka hos Malou i programmet Efter tio. Varje dag uppmärksammas olika aspekter av nätet. Först ut var en paneldiskussion om att lämna ut sitt privatliv på nätet, politik på webben och att kräkas i direktsändning. En ganska spretig blandning med andra ord. Plats i soffan för Katrin Schulman, Fredrik Wass, Niklas Svensson och Eva Nazemson.

Tv4malou

Se inslaget här
(Bild från TV4)

Det blev en ganska skiftande diskussion som både handlade om var gränserna går för vad man kan lämna ut om sig själv på nätet, men även en smula om hur fenomen som "spyende programledare" kan slå igenom stort på kort tid. Blev diskussionen bra tv? Vet inte. Det är upp till dig att avgöra. Jag tar de chanser jag får att nyansera och försöka förklara vad som händer på nätet just nu och i framtiden. Ibland lyckas jag.

Det är den andra paneldebatten med Malou som jag är med i på två veckor. Läs om den andra här.

3 kommentarer

Jag tycker du lyckades bra! Men det är synd att det som diskuteras kring bloggar är lite fördomar som om att alla bloggar ska vara som Schulmans.
Bloggar är ju i slutändan bara ett verktyg och genom det kan förtryckta människor som annars inte kan göra sin röster hörda få en chans. Ni tog upp Burma men kunde lika gärna ta upp oss sexarbetare här hemma i Sverige.
Internet har och kommer få ännu större betydelse för demokratin och yttrandefriheten och min erfarenhet är att även om mkt skit förekommer på nätet så segrar oftast det goda krafterna och det inger mig hopp om mänskligheten.

Jag håller helt med dig Isabella. Nätet, rätt använt, är verkligen främjande för demokratin i många bemärkelser. Det ska bli otroligt spännande att se vad som händer framöver. Tänk för oss att få titta tillbaka när vi är gamla och tänka på hur det var innan nätet. Det kommer inte ens gå att föreställa sig.