Kategorier
Bloggen

Känsloindustrin

Blödig, empatisk och naiv. Det är egenskaper som går att lära sig. Det fungerar mekaniskt och kan kännas jobbigt i början, men när du hittar situationerna och rollerna blir det smidigare.

Alla är inte födda med ett brinnande hjärta för allt som är svagt. Då får man ta till matematiken och strukturerna. Analysera var de varma känslorna passar in och låtsas för allt vad du är värd. Efter ett tag kommer det maskinella att bli emotionellt. På riktigt.

Genom att låtsas bry dig kommer du att bry dig.
Genom att låtsas tycka om kommer du att tycka om.
Genom att låtsas vara sympatisk kommer du att bli sympatisk.

Tur att det finns maskiner. Och mekanik.

Av Fredrik Wass

Jag har försökt fånga mig själv på den här bloggen sedan 2006. Det går ganska bra. Jag är en sån därn typiskt otypisk man med nojor och nostalgi, pretentiösa ambitioner och stukade visioner. Men jag är ok. Bloggar även på bisonblog.se om internet, samhälle och media.