Rysslands sak är vår

Hejar du på Ryssland i fotbolls-EM? Det borde du göra enligt PM Nilsson. I ett blogginlägg pekar han på hur fotbollen kan hjälpa till att bygga broar mellan Ryssland och de europeiska demokratierna. Broar som enligt honom är ytterst nödvändiga för att bevara freden…

"Den ryska generation som vuxit upp efter 1989 är allt som Europa bekämpat: xenofobisk, nationalistisk och fascistisk i sin syn på politiken. Nashi, även kallad Putinjugend, är den största politiska ungdomsorganisationen med regelrätta trakasserier av utländska ambassadörer på programmet. Hatbrotten mot utlänningar är ibland så omfattande att myndigheterna rekommenderar gäststudenter att hålla sig inomhus på kvällarna. […] just därför är det ryska unga EM-laget så förhoppningsfullt. Fotboll kan spela en stor politisk roll." Läs resten av inlägget.