Ett dygn i en frilansares liv

Tisdag. Prokrastinerar. Är hemma på dagen eftersom min Macbook gått sönder (på lagning i Uppsala). Skriver på min iMac istället. Eller rättare sagt, slösurfar och gör hundra andra saker än att jobba. Bestämmer mig för att skjuta upp dagens jobb till efter träningen. Inbillar mig att jag jobbar bättre efter 22.00, och eftersom jag vänt på dygnet lite grann så borde det kunna funka. Självbedrägeriet är stundtals underhållande.
19:00 Volleybollträning på Kungsholmen. Tränade servemottagningar. Funderade knappt på det stundande skrivandet. Det är en bra grej med träning.
22.30 Hemma på kajen efter träningen. Då var det alltså tänkt att jag skulle börja jobba då. Hmm. Äter lite gröt först. Man vill ju inte skriva på fastande mage. Slökollar lite tv en stund också. Känns mig lite lätt stressad.
23.30
Transkriberar det sista av en intervju. Totalt har jag nu fem utskrivna intervjuer som ska användas till en text på sju sidor.
Onsdag 00:00 Ska nog börja skrivandet egentligen, men tar en liten paus efter transkriberandet.
00:15 Sätter mig och märker upp de transkriberade intervjuerna och delar in pratcitat i olika ämnesområden.
01:00 Börjar skrivandet. Bara sju sidor som sagt. Natten är ung.
02:30 Har fått till en inledning och nästan två sidor text. Har sammanfogat ett antal pratcitat.
03:30 Har flow och berättar även om det på Jaiku. Känns bra. Skrivarläget har infunnit sig.
04:30 Börjar se ljuset i slutet av tunneln. Men har mycket små justeringar och minst en eller två sidor kvar.
05.30 Hör grannen gå upp och använda duschen. Folk vaknar tydligen nu. Min text börjar bli klar.
06:00 Mailar iväg texten till uppdragsgivaren.
06.30 Somnar och ställer klockan på 11.00.
08:35 Vaknar av ett missat samtal och ett sms. Ingen panik. Somnar om.
11.00 Vaknar igen efter totalt 4,5 timme sömn. Drar igång datorn och kollar om Johan på Internetworld är online. Det är han, och vi spikar mötesplats för vår lunch som är inbokad till kl 12.00.
11.30 Tog längre tid än vanligt att komma igång. Msn:ar med Johan och säger att jag blir tio minuter sen.
11.40 Tar tuben till St Eriksplan och möter upp Johan utanför Raw. Där är det fullt så vi går till Xoxo istället. Jag beställer nåt med lax och sedan pratar vi om lite olika webbprojekt som Johan vill ha input på. Jag tycker han verkar vara på rätt spår och säger det också.
13:05 Kommer till frilanslokalen (Blustret) på Birkagatan. Ingen där, men ett ljus är tänt och alla datorer står framme och är påslagna – twilight zone? Efter tre minuter ramlar Karin och Johanna in efter lunchköp på Konsum. Jag lånar Karins lånade mini-dator eftersom min är på lagning. Efter ett tag kommer även Judith tillbaka. Vi är fulltaliga för ovanlighetens skull!
13:40 Karin messar med Morris och styr upp den planerade fikan för oss tre.
15:00 Jag beger mig av till Bonniers konsthall för fika. Karin och Morris är där när jag kommer. Vi avhandlar kulturyttringar i USA och Spanien och det faktum att Karin och Morris temperament är sydeuropeiskt medan mitt är nordiskt. Jag berättar om mina planer för våren.
16:00 Karin lämnar oss och jag och Morris går till Bonnierhusets mini-café. Jag tar en macka som grund för kvällens boxningsträning. Känner mig sliten efter natten och sömnbristen. Men kul att träffa Morris.
16:30 Blir uppringd av en uppdragsgivare på väg tillbaka till Blustret. Ringer upp honom när jag är tillbaka och tar emot feedback och justeringar av texten jag lämnat på morgonen.
18:20 Bara jag och Johanna kvar i Blustret och vi pratar barndom, föräldraskap, relationer och känslor en stund innan jag beger mig till träningen.
19:00 Boxningsträning i 1,5 timme.

Glammigt?

8 kommentarer

Men blir det inte ensamt att vända på dygnet så där? Tycker du ska vända det tillbaka. Och kanske sova nån timme till 😉 Annars låter det inte alls dumt. Det roligaste måste ju vara alla intervjuer och och nöjet att få träffa olika ’arbetsgivare’. Själv kräks jag på min egen och är på väg till en passande kund hehe.

Okej, mitt mål var inte att beskriva en harmonisk tillvaro. Snarare tvärtom. Och blingbling, ”alla intervjuer” och att träffa uppdragsgivare är ju det jobbiga. Precis som du själv beskriver. 🙂