Bloggarna påverkar valbevakningen

Rosemari på Kulturbloggen är övertygad om att de sociala medierna (främst bloggar) haft inflytande i det amerikanska presidentvalet, men kanske framförallt påverkat den rapportering som traditionella medier ägnar sig åt. Utan bloggar skulle de vanliga medierna inte lägga lika stort fokus på valbevakningen tror hon.

Det är en intressant tanke i sig, att påverkan i sociala medier inte alltid handlar om direktpåverkan, utan lika ofta om indirekt påverkan. Samma sak debatterades när FRA-lagen blev ett hett diskussionsämne i en upprörd svensk bloggvärld för att sedan sprida sig till de större medierna, trots att det var högsommar och fotbolls-EM…

Från Kulturbloggen:

Rosemari
"Bloggarna är
snabba och sprider information blixtsnabbt och effektivt. Det är en
hård konkurrent till de traditionella medierna som därmed svarar upp
och bevakar med mer personal. Jo, jag tror att alla bloggar har gjort
att medierna bevakar USA-valet enormt mycket mer. Det är inte enda
orsaken, men en av flera."

Bisonblog bevakar presidentvalet i bloggvärlden på uppdrag av Aftonbladet.se. Läs mer.