En sliten segrare tackar för stödet – i tusentals versioner

Bara minuter efter att Barack Obama hållit sitt vinnartal inför den jublande folkmassan i Grant Park i Chicago har massor av människor laddat upp talet på Youtube. Vissa har helt enkelt filmat sin tv-ruta och lagt upp videoklipp och andra håller högre kvalitet.

Det är svårt att tänka sig en värld utan denna snabba tillgång till ögonblicksmaterial. Ständigt tillgängligt, ständigt uppdaterat och från hundratals olika användare med olika perspektiv och olika vinklar. Samtidigt kämpar mediebolagen om sina bildrättigheter och kampen blir ojämn så fort inslaget väl har sänts. Då tar de sociala medierna och användarspridningen vid och ökar spridningstakten markant.

Se olika klipp med Obamas vinnartal på Youtube.
Se vinnartalet på Aftonbladets webb-TV.

Bisonblog bevakar presidentvalet i bloggvärlden på uppdrag av Aftonbladet.se. Läs mer.