Bisonblog en av Sveriges 100 viktigaste bloggar

Idag lanserar bloggsökmotorn Twingly sin bloggranking. Den baserar sig inte på besökarantal, utan istället är det hur bloggarna värderar varandra som gäller. En blogg som många andra bloggare länkar till får högre ranking än en som inte har några inlänkar. På listan över de 100 mest populära bloggarna i Sverige hamnar Bisonblog på en hedrande 49:e plats. Det placerar bloggen före bloggkändisar som Vassa Eggen, Martin Jönsson, Hanna Fridén och Marcus Birro. Inte illa för en nischad branschblogg tycker jag.

Så här säger Twinglys vd Martin Källström om urvalet:

"Vi
analyserar bland annat länkstrukturen mellan olika bloggar. Därför kan
man säga att det här är bloggvärldens eget mått på sig själva. Förhoppningsvis kanske våra topplistor också kan
kännas som en rolig morot för en del bloggare."

Det här är Sveriges fem mest populära bloggar enligt Twingly Blog Ranking:
Blondinbella
Politikerbloggen
Tjuvlyssnat
Henrik-Alexandersson.se
Jinges webb och fotoblogg

De fem mest populära bloggarna bland alla länder Twingly indexerar:
Techcrunch
BoingBoing
Gizmodo
Engadget
CNN Political Ticker

Nu kan man även visa en widget som visar den egna bloggens ställning i Twingly Blog Ranking.

Läs mer om Twingly Blog Rank på Techcrunch eller The Blog Herald.

3 kommentarer

Det är bara att gratulera!
Är man populär så är man 🙂
Tyckte att det var lite skoj med bloggrankning och deras nya toplista. Bra initiativ och trevliga funktioner är alltid positivt.

Grattis till en välförtjänt bra placering. Sedan undrar man ju lite hur rankingen går till mer exakt. Hur får man en hög BlogRank?
Sedan är det ju som vanligt med nyhetsförmedling, att alla nyanser inte går att förmedla utan en förenkling sker. Detta är ju inte de 100 viktigaste svenska bloggarna, utan de 100 viktigaste bloggarna PÅ SVENSKA. Big difference. Ser man på antal bloggar som länkar skulle min blogg peta bort Federley från plats 10, nu är den inte alls med för att jag skriver på engelska. Sedan har jag lägre BlogRank, vilket man undrar lite kring?

HansK, det blir tyvärr lite orättvist på så sätt att det går på språk. BlogRank är baserat på språk också, inte bara topplistorna, vilket gör att de största bloggarna på varje språk får BlogRank 10. Vi tror att det är roligare för en svensk blogg att vara en stor blogg i Sverige än att vara en liten blogg internationellt.
I ditt fall blir det förstås tråkigt, vilket vi också är medvetna om. Vi tycker inte på nåt sätt det är optimalt ur det avseendet. I framtiden går det kanske att göra det smartare. Vi hoppas på det i alla fall!
Ha det bra,
Anton, Twingly.com