Bisonblog – live från San Francisco

Bisonblog kommer att byta hemstad. För att växla upp min kompetens ett snäpp åker jag nästa vecka till San Francisco. Jag kommer att fördjupa mig inom innovation och dess processer och kultur på Stanford University i några veckor för att sedan tillhöra redaktionen hos Greentech Media i minst fyra månader. Greentech Media är ett mediaföretag inriktat mot bevakning av miljöteknik (cleantech/greentech).

Greentech Media har kontor i Boston, New York och San Francisco och den redaktionella sajten www.greentechmedia.com har sin redaktion i San Francisco. Chefredaktör är Michael Kanellos som har ett förflutet på CNET News där han var specialiserad på just cleantech. Jag träffade honom förra våren under The Fifth Conference on Innovation Journalism (liverapporteringen finns här) och det blir kul att återse både honom och San Francisco, den här gången under betydligt längre tid.

Jag åker till USA inom ramarna för Innovation Journalism-programmet som är ett samarbete mellan Vinnova i Sverige och Stanford University i Kalifornien. Läs mer om programmet på www.innovationjournalism.org och mer om vad innovation journalism är för något här. Ansvarig för programmet är David Nordfors och det är sjätte gången som programmet genomförs.

Jag räknar med att blogga flitigt på Bisonblog under tiden i USA, men även hålla koll på vad som händer här hemma. För som min värdredaktion här hemma brukar säga: It’s an internet world.

Resumé skriver.

San francisco view

Bild: Stuckincustoms, lic. under Creative Commons.

8 kommentarer

Grattis! Du kommer säkert att få grymt kul och en grym insikt i hur amerikansk media arbetar med innovationer och innovationssystem. Dessutom finns en stor chans att du blir en ännu grymmare journalist när du kommer tillbaka (OM du kommer tillbaka…)

Vad kul! Grattis till dig för en ”opportunity of a lifetime”, typ.
Och vågar man hoppas på att även Bisonburgers kommer att få sigen aktiv utlandskorre?
Lycka till!
Redaktionen a.k.a. Xtian