Kategorier
Bloggen

En förebild

Jag minns när vi träffades på den där kvällskursen på Berghs 2005. Jag var nybliven bloggfanatiker och såg stora möjligheter att ta mig fram i mediebranschen med hjälp av min nischkunskap i den sociala mediesvängen. Sedan ett halvår hade jag drivit min andra blogg med hyfsad framgång. Han var bloggskeptiker och blivande informationschef och tyckte nog att det där med bloggande var mer än suspekt. Sedan dess har vi och några andra från kursen träffats med jämna mellanrum. Vi käkar middag och pratar jobb och relationer och jag är nästan yngst i gänget och Mats är äldst. Och det känns fint på något sätt. 

Relativt nyligen trotsade Mats skeptisismen och började blogga. Och han gör det bra. Faktum är att han gör det som att han aldrig gjort något annat. Visst, stilen passar inte alla och det är inte fråga om en syrligt Stockholmsdryg underhållningsblogg. Snarare en inblick i Mats tankar och liv. En puttrig samtidsskildring.

"Rysk kaviar. Deep Purples Space Truckin´.Två påminnelser om att den som väntar på något gott ofta väntar för länge."

Här är Bad Cold.

Av Fredrik Wass

Jag har försökt fånga mig själv på den här bloggen sedan 2006. Det går ganska bra. Jag är en sån därn typiskt otypisk man med nojor och nostalgi, pretentiösa ambitioner och stukade visioner. Men jag är ok. Bloggar även på bisonblog.se om internet, samhälle och media.