Dunbar

Dunbar-cirkeln blir till ett minimum här borta. I alla fall fysiskt. Men digitalt minskar den också. Vilka vänner hemifrån hör av sig och frågar hur det är? Vilka känner jag att jag själv vill höra av mig till? Båda dessa kretsar minskar. Men det som blir kvar känns starkt. Är dock inte helt hundra på att utebliven kontakt är detsamma som uteblivet intresse. Det handlar snarare om kommunikationssätt. De personer jag lätt når och pratar med online i diverse kanaler när jag är i Sverige, ja de är ju även lätt att nå när jag är här. Men de jag träffar mer sällan och kanske mest i fysisk form, ja de blir ännu längre bort nu. Det handlar om brus snarare än värdering. Det finns personer jag aldrig träffat som jag har tätare kontakt med än min familj. Likaså finns det personer som jag räknar som mina absolut närmaste vänner som jag inte träffar eller pratar med mer än några gånger om året. Det är konstigt sånt där.

Var finns du i cirkeln?

1 kommentar