Kritisk cykling

En kritisk massa cyklister. Ganska nördig tillställning egentligen. Men det går inte att förneka att det var en skön känsla att proppa igen trafikflödet i stora delar av San Franciscos innerstad med hjälp av cirka 1700 cyklister. Bilprotestcykelloppet Critical Mass spontanarrangeras sista fredagen varje månad och har hållit på sedan 1992. I fredags var det min tur att delta.
I lördags åkte jag till Sacramento och hängde med hemlösa en hel dag. Men det tar vi i ett annat inlägg. Först cyklingen. Sarah hjälper till att förklara konceptet. Ellen vill inte ha något drama och Sabina verkar gilla läget.


Critical Mass bikerace, San Francisco 27 March from Fredrik Wass on Vimeo.

Lite bilder också:
Critical Mass bikerace

Critical Mass bikerace

Critical Mass bikerace

Critical Mass bikerace