Kategorier
Bloggen

Kritisk cykling

En kritisk massa cyklister. Ganska nördig tillställning egentligen. Men det går inte att förneka att det var en skön känsla att proppa igen trafikflödet i stora delar av San Franciscos innerstad med hjälp av cirka 1700 cyklister. Bilprotestcykelloppet Critical Mass spontanarrangeras sista fredagen varje månad och har hållit på sedan 1992. I fredags var det min tur att delta.
I lördags åkte jag till Sacramento och hängde med hemlösa en hel dag. Men det tar vi i ett annat inlägg. Först cyklingen. Sarah hjälper till att förklara konceptet. Ellen vill inte ha något drama och Sabina verkar gilla läget.


Critical Mass bikerace, San Francisco 27 March from Fredrik Wass on Vimeo.

Lite bilder också:
Critical Mass bikerace

Critical Mass bikerace

Critical Mass bikerace

Critical Mass bikerace

Av Fredrik Wass

Jag har försökt fånga mig själv på den här bloggen sedan 2006. Det går ganska bra. Jag är en sån därn typiskt otypisk man med nojor och nostalgi, pretentiösa ambitioner och stukade visioner. Men jag är ok. Bloggar även på bisonblog.se om internet, samhälle och media.