Från läskad Macbook till förnekad Netbook

Min älskade Macbook gick förstås inte att rädda. Istället för att köpa en ny med engelskt tangentbord (går i och för sig att byta hemma i Sverige för några tusenlappar) så åkte vi till konsumtionens högborg Walmart och införskaffade deras billigaste pc, alla kategorier. Det är den lilla datorn längst till vänster på bilden vi pratar om. En liten "netbook" med 10-tumsskärm.Den får räcka tills jag kan fixa något bättre på hemmaplan.

Det var roligt att handla den på Walmart. Inga frågor liksom. Produktspecifikationen var minst sagt bristfällig. Tänk dig en liten lapp vid datorn där det står "liten och bra dator, 298 dollar". Det var det hela, plus lite klistermärken på själva datorn som berättade att det minsann var Windows i den, samt hörlursuttag! Lyxdator tänkte jag. Dessutom visade det sig i efterhand att samma dator kostar cirka 1500 kronor mer i Sverige.

När jag sökte upp en säljare i närheten sa jag att jag var intresserad av den minsta laptopen av modell Acer. "Toshiba?" var hennes svar (det är den dator som står bredvid "min" dator på bilden). Nej, sa jag. Jag vill ha en Acer. Sagt och gjort, vi gick bort till hyllan och hon ställde sig bredvid, pekade på Toshiban och sa "Papa?". Nej det gjorde hon inte. Men det var ungefär det uttrycket hon hade i rösten. Och jag fick återigen säga att nej, jag vill inte ha en jätteklumpig pc med gigantisk skärm. Jag vill ha den lilla datorn bredvid. Till slut gav hon med sig och låste upp värdeskåpet för att plocka ut en kartong. Men inte utan att Daniel först fick berätta att jodå, det finns faktiskt en kartong med en Acer-dator i skåpet, inte bara Toshiba-datorer som hon först trevade efter. Min slutsats är att hon har en bra deal med Toshiba för att försöka pusha deras datorer. Samtidigt har jag fått svar på eventuella frågor om min utstrålning. Är jag en PC eller Mac? Omvärldens svar: Jag är en Toshiba.

Samtidigt sitter jag med mina stora händer vid min pyttelilla dator och tänker: "Jag är en Shrek". Nån borde göra en tv-reklam på det temat. Hör du det Steve Jobs?

Netbook-fredrik
Foto: Daniel.

Senare, på jobbet:

Shrek and his new computer

2 kommentarer

Jag försöker bestämma hur en Toshiba skulle se ut i relation till reklamfilmerna.
(Förväntar mig ’shoppade gröna bilder med trattiga öron snart. Tack.)