Back and away

Snart är det dags att återvända till San Francisco igen. Flyget är bokat, hotellrummen klara. Palo Alto i fem dagar och sen San Francisco under resten av tiden. Det blir fint att återse Stanford, Palm Drive, North Beach, Mission och alla andra favvoställen. Och människorna förstås. Först blir det konferens, och sen kanske lite jobb ihop med Miriam (vi kanske gör ett återbesök hos Google eller försöker få tag i några intressanta intervjupersoner i dalen). Sedan ledigt. Vet inte än om jag ska pitcha in några egna jobb. Tanken är ju att det ska vara nån slags belöningsresa efter nio månader i uniform, inte en fullbokad jobbuppgift. Men dyker det upp något så tar jag nog chansen.

När jag lämnade USA ville jag verkligen hem. Jag var helnöjd med vistelsen men saknade ändå allt där hemma. Nätverket. Sammanhanget. Nu längtar jag tillbaka, inte helt otippat. Men jag längtar inte till vardagen. Jag har inte haft en vardag på flera år. I alla fall inte en vardag så som den såg ut tidigare i mitt liv. Tjänstemannajobb på avdelningar, fast lön utan tillägg eller bonusar, semestrar utan mening och helger utan innehåll.

Jag vet att jag kommer att återvända till det fasta. Men jag måste få vara fri lite till. Speciellt efter sex månader på en militärcamp.

San Francisco skyline

1 kommentar