Det är något vi måste prata om

För dig som läser Bisonblog är RSS ingen ny teknik direkt. 578 personer följer inläggen här via Google Reader. Men enligt mig är RSS-flöden den tysta medierevolutionen. Den som inga mediebolag eller annonsörer vill prata om, och därför den revolution som går långsammast. Ändå lever fyra miljoner svenskar med flödesfilosofin varje dag genom Facebook. 

Skrev lite på DN.se/pawebben om det.

2 kommentarer

Hej,
Jag tänkte höra om du känner till om någon undersökt hur många läsare en blogg tappar om den inte visar hela inlägget i rss-flödet. Dvs att man måste klicka sig vidare för att läsa hela inlägget.
Om tappet är marginellt borde det ju inte innebära en särskild stor förlust för bloggar som har en reell inkomst från annonser. Min känsla är dock att tappet är ganska stort. Min känsla säger också att tappet borde vara betydligt större för webbtidningar än för bloggar.

Jag kan inte citera någon undersökning så här direkt, men jag har för mig att det visat sig att bloggar med begränsade flöden tappar läsare, men det betyder ju inte att bloggar med fullt flöde visar fler annonser. Så när det gäller frågan om läsare tjänar man kanske på att fullt flöde, men är det annonsvisningar man är ute efter så är det en annan sak.