Sju dödssynder för ömma tår

Uppfriskande läsning om sociala medier-experter av Hanna Fridén, när hon listar de sju dödssynderna som nämnda grupp bör undvika.

Om du börjar följa någon och de tittar på ditt feed och ser att du retweetar och länkar hur mycket som helst varje dag så kommer de, med största sannolihet, skita i dig. Förutom om de också jobbar med sociala medier för då kommer ni glatt att kunna sitta och retweeta varandra som två apor som plockar varandras löss.

Bäst gillar jag nog hennes (på förekommen anledning) kritik mot experternas syn på andra typer av bloggare. Läs under rubriken Stolthet. Jag älskade reportaget om Isabella Löwengrip som Julia Skott gjorde åt Nya Affärer. Kändes förlösande att läsa om Isabellas fem aktiebolag och den totala omsättningen på över fem miljoner kronor. Något som jag tror fick många att omvärdera sin syn på Blondinbella-varumärket.

Läs gärna Mindpark-översättningen av Gina Masullo Chens inlägg om de sju dödssynderna som journalister aktiva i sociala medier ska undvika.

Mycket dödssynder blir det.

1 kommentar