Läsarfrågor del 7: Manne

Mästerkocken Manne ställer tre frågor om mat.

Hur ofta lagar du mat hemma (pasta rosso räknas inte!)?
Inte jätteofta. Och jag har blivit sämre med åren. Jag minns hur jag brukade göra värsta långkoken och grytor och sånt när jag pluggade. Vet inte om det var ekonomin eller det faktum att jag hade mer tid över som gjorde det. De senaste åren har jag ätit väldigt mycket restaurangmat, både luncher och middagar, och ibland takeaway av olika sorter. Det jag lagar mest hemma är nog snabblagade grejer som pasta carbonara, hamburgare (my sweet spot) och liknande. Förra veckan körde jag kyckling och rotfrukter i ugnen. Också lättlagat. Jag är inte rädd för att testa när jag är själv, men får extrem prestationsångest om jag ska bjuda på mat, mest för att jag gör det så sällan förstås.

Vad är din favoriträtt att laga själv?
Det får nog bli hamburgare. Med rätt ingredienser blir det hur bra som helst. Knepet är att inte krångla till det, men ändå smyga in lite smågrejer som förhöjer smaken i köttet till exempel.

Vad är den bästa måltid du någonsin blivit serverad hemma hos någon annan? Varför då?
Jag måste säga nyårsfirandet på ön Lådna i Stockholms skärgård 2008/2009. Jocke var mästerkock och visade hur sjukt talangfull han är i köket. Vi åt och drack i tre dagar och varje måltid var fantastisk. Vi hjälptes åt förstås (jag gjorde till exempel lunchburgare en av dagarna), men det var ändå Jocke som briljerade.  Jag blir alltid avis när jag ser honom stöka i köket. Det räcker att han liksom håller i en kastrull så ser man att han vet vad han gör. Det ser liksom proffsigt ut, vad han än gör. Och det smakar gott.

Några bilder från den nyårshelgen:
Bisonburgare

Reker

Mästerkocken Jocke

Cornflakesgratinerad kyckling med rostade rotfrukter och "specialsås"

Raclette är människans bästa vän

5 kommentarer

Wohoo! Känns underbart att bli hyllad som proffskock av dig! Utlovar en middag som tack! 🙂