Min relation till fakturering

Idag har jag jobbat ganska duktigt. Jag har styrt upp lite intervjuer, mailat uppdragsgivare och fakturerat. Det sistnämnda tillhör en sån där sak som man som egenföretagare både fruktar och älskar, saknar och hatar.

När jag fakturerar gör jag det hardcore. Jag gör fakturorna i Excel (i alla andra sammanhang använder jag bara moln-tjänster som Google Docs, Flickr, Dropbox etc). Jag tror att jag vill plåga mig lite genom att jobba i Excel, och dessutom använder jag min äldsta dator som brukar börja hosta nämnvärt när programmet startar.

Det är som en liten ritual när jag fakturerar. Jag måste vara på rätt humör (alternativt desperat efter pengar) och vara i ett pågående flow (det vill säga ha gjort massa andra grejer innan så att faktureringen går av bara farten).

  • Att fakturera är som att slå in en present till sig själv, glömma bort den och sedan bli glatt överraskad en månad senare när pengar dyker upp på kontot.
  • Att fakturera är som att byta jobb för en dag och bli en sifferkåt revisor med Matrix-drömmar (siffrorna ska rulla!).
  • Att fakturera är att säga hej då till det som var och gå vidare, men också säga välkommen till framtiden utan bagage.
  • Att fakturera är att dö en smula, för att sedan återuppstå lättare i sinnet men framförallt rikare.

Det är min relation till fakturering.

När jag fakturerar äter jag det här:
After

3 kommentarer

Bra skrivet! Håller med om att fakturering är något speciellt. Man kan både hata och älska det. Inget är lika skönt att göra när man driver eget.

Vad äter du när du skriver offerter?