Rapport från fronten

”Det låter som att det är vi svenskar som terroriserar civilbefolkningen. Ska vi bara blunda när våra afghanska systrar och bröder blir påtvingade ett talibanstyre som endast en minoritet vill ha? Låta en regim som styrs av fanatiker och kvinnohatare ta över? Om du ser en person bli misshandlad av ett gäng vid en busshållplats, ska man inte hjälpa den personen då? Hur mycket ska man blunda för egentligen? Är inte alla liv lika mycket värda.”

Johanne Hildebrandt skriver bra om de svenska OMLT-soldaterna i Afghanistan. OMLT Står för Operational Mentoring and Liasion Team och är helt enkelt mentorer åt den afghanska armén.

Förresten såg jag Amarillo häromdagen och jag lovade Elin Grelsson att skriva lite om mina upplevelser. Funderar fortfarande på hur jag ska göra det. Återkommer.