Vi minns vårt 80-tal

Mymlan vill att jag ska kora den slemmigaste 80-talslåten. Det känns omöjligt. Det var ju på 80-talet som min musiksmak pikade (även om jag inte började lyssna på musiken förrän på 90-talet). Schysst west coast, bra progressive metal och en del bra soul/house-dängor. Men okejrå. Jag väljer låten I’ll be over you med Toto. Dels för att den är smörig som få och dels för att jag på allvar identifierat mig med texten en gång i tiden. Sett i efterhand kan jag fortfarande uppskatta hantverket… men jävlar vilken sucker för sliskig västkust jag var på den tiden. Låten spelades in 1986 och Michael McDonald fick vara med på ett hörn och lägga kör. 1986 var jag nio år gammal och jag flyttade med hela min familj från Stockholm till Norrköping.

3 kommentarer

@Mymlan
Tack!
@Blingbling
Nja. Det är möjligt att alla var det 1986. Men när jag började lyssna på dem som mest, runt 1995, då var det inte direkt coolt. Men i mina musikerkretsar funkade det förstås.