Vi minns vårt 80-tal

Mymlan vill att jag ska kora den slemmigaste 80-talslåten. Det känns omöjligt. Det var ju på 80-talet som min musiksmak pikade (även om jag inte började lyssna på musiken förrän på 90-talet). Schysst west coast, bra progressive metal och en del bra soul/house-dängor. Men okejrå. Jag väljer låten I’ll be over you med Toto. Dels för att den är smörig som få och dels för att jag på allvar identifierat mig med texten en gång i tiden. Sett i efterhand kan jag fortfarande uppskatta hantverket… men jävlar vilken sucker för sliskig västkust jag var på den tiden. Låten spelades in 1986 och Michael McDonald fick vara med på ett hörn och lägga kör. 1986 var jag nio år gammal och jag flyttade med hela min familj från Stockholm till Norrköping.

Publicerat av Fredrik Wass

Jag har försökt fånga mig själv på den här bloggen sedan 2006. Det går ganska bra. Jag är en sån därn typiskt otypisk man med nojor och nostalgi, pretentiösa ambitioner och stukade visioner. Men jag är ok. Bloggar även på bisonblog.se om internet, samhälle och media.

3 svar på ”Vi minns vårt 80-tal”

  1. @Mymlan
    Tack!
    @Blingbling
    Nja. Det är möjligt att alla var det 1986. Men när jag började lyssna på dem som mest, runt 1995, då var det inte direkt coolt. Men i mina musikerkretsar funkade det förstås.

Kommentarer inaktiverade.