Sista natten med gänget

Idag har jag jobbat min sista officiella dag på Alltid Nyheter i Sveriges Radio (jag jobbar några dagar nästa vecka med överlämning också). Precis som jag skrev i inlägget Vill du ha mitt jobb har det varit en fantastisk tid. Mest av allt är det människorna på redaktionen jag kommer att sakna. De 23 personer som svettats och hetsat, skrattat och skrikit, under hela hösten och vintern, är en fin samling av rutinerade men också förändringsbenägna och modiga personer.  Varje dag har vi sänt 12 timmar nyhetsradio utan avbrott (kanalen sänder dock 24 timmer per dygn) och jag har fått testa väldigt många olika metoder för att använda nätet och sociala medier som researchverktyg och arena.

Det är inte direkt som att jag kände mig ny i webbvärlden innan, men de insikter jag fått under hösten går bara att få genom praktik, inte teori. Det är en sak att skriva om HUR man ska göra, eller VARFÖR man ska göra det. Men det är när man själv kastar sig ut och provar och testar som insikterna och erfarenheterna sjunker in. Det tar jag med mig.

Nu går jag alltså tillbaka i frilanslivet igen, up for grabs, öppen för förslag, redo för nya upptåg, med i matchen, tillbaka i ringen. Nästan ögonblickligen har jag flera uppdrag på gång åt en av mina absoluta favorituppdragsgivare, Internetworld. Det är också ett fint gäng som jag jobbat länge och mycket åt, och som det alltid känts tacksamt att återvända till efter mina eskapader utomlands. Det utesluter förstås inte andra uppdrag. Du vet var jag finns.

Nu ska jag iväg på en sista härlig kväll med kollegorna på Alltid Nyheter.

Video killed the radio star.

1 kommentar