Samtidigt i Texas

Nu har äntligen South by Southwest (SXSW) dragit igång i Austin, Texas. Det är en av världens största konferenser inom musik, film och ”interactive”. Eftersom jag inte är där gläds jag åt att det nu börja trilla in blogginlägg med sammanfattningar från heta sessioner från deltagarna. Idag skriver till exempel Mikael Zackrisson om sina upplevelser från bland annat intervjun med Vic Gundotra om Google+.

SXSW

Det diskuterades både tekniska aspekter av tjänsten och mer integritetsrelaterade frågeställningar om vad som händer när Google slår ihop användardatan från alla dess tjänster. Det verkar ha handlat väldigt mycket om datahantering och smarta tillämpningar, men Micke Zackrisson pekar på en känsla av att något fattas.

”Ska jag vara lite elak så känns det som att G+ är en tjänst skapad och producerad vid Googleteknikernas skrivbord, framräknad av den mängd olika matematiska algoritmer. Men där man faktiskt missat den lilla enkla detaljen att kolla användarnas behov.” Zackrisson på InUse blogg.

Här kan du läsa fler svenska blogginlägg från SXSW:

  Twingly Blog Search
sxsw lang:sv
Search results for “sxsw”

 

1 kommentar

Vad bra sagt om Google +. Precis så är det. Har läst så många bloggare som är som levande frågetecken. ”När ska vi få användning av denna fantastiska(?) tjänst och på vilket sätt kommer den hjälpa oss?” De borde inte lanserat G+ förrän de haft syftet helt klart för användarna.