Klarnas grundare talar ut om New York-incidenten

Veckans affärers Jonas Malmborg har träffat Klarnagrundarna Victor Jacobsson, Sebastian Siematkowski och Niklas Adalberth som beskriver bolagets framgångsresa. Klarna går med vinst sedan fem år och har i snitt ökat sina intäkter med 101 procent per år enligt Veckans affärer. För 2012 beräknas omsättningen bli över 1 miljard. Ingen tvekan om att Klarna är en av Sveriges starkast lysande e-handelsstjärnor.

new-york

En intressant betraktelse är hur Klarnas tillväxt är kopplad till allt högre säkerhetskrav på bankernas betallösningar vilket gör konsumentens tillvaro ganska krånglig med e-legitimationer och olika typer av säkerhetskontroller.

I samma artikel kommenterar Niklas Adalberth incidenten i New York där han och Klarnas Hollandschef Jens Saltin blev anklagade för sexuella övergrepp på en amerikansk kvinna. De blev arresterade och tvingades vara kvar i landet i tre veckor innan utredningen lades ned i brist på bevis.

”Lyckligtvis fanns det hård bevisning i form av övervakningskameror, vittnen och passerkort till hotellrummet som bevisade att hela historien var fullständigt påhittad”, säger Niklas Adalberth till Veckans affärer.

Relaterat på Bisonblog:
Klarna-chefer arresterade i New York
Klarna-chefer frias från misstankar och ärendet läggs ned