SVT:s nästa webb-tv-succé?

Danne och Bleckan, Rebecca och Fiona och Gina Dirawi. SVT har vaskat guld på webb-tv-himlen förut och kan göra det igen. Jag undrar när någon producent ringer upp humorgänget som står bakom I just want to be cool och erbjuder dem en större budget och en plats i SVT:s utbud.

Danne och Bleckan, Rebecca och Fiona och Gina Dirawi. SVT har vaskat guld på webb-tv-himlen förut och kan göra det igen. Jag undrar när någon producent ringer upp humorgänget som står bakom ”I just want to be cool” och erbjuder dem en större budget och en plats i SVT:s utbud.

Gänget bakom I just want to be cool (Bild från fb-sidan)

Jag inser hur sjukt gammal och efter jag är eftersom jag missat ett svenskt Youtube-fenomen som snittar på 150 000 – 200 000 visningar per klipp. Via Elin Alvemark fick jag tips om deras existens. Youtube-kanalen har över 50 000 prenumeranter och totalt har deras klipp visats över 8 miljoner gånger. De finns förstås på Facebook också. Det visar väl bara hur insnöad jag är i min ”filter bubble”, och kanske framförallt att jag är 35 år gammal, inte 15. Men det bjuder jag på.

Det är skruvad humor som ofta tangerar det pubertala men som också har en kärna av bra skådespelartalang, mimik och oväntade vändningar (samt ofta mer eller mindre välanvända effekter från After Effects). Trion bakom I just want to be cool är bröderna Viktor och Emil Beer samt Joel Adolphsson. Jag kan inte hjälpa att jag är helt fascinerad av klippen. Det påminner mig om när jag såg Meghan Julius garageklipp första gången 2006. Allt sitter i uttrycket.

Här är några exempel:

I just want to be cool har även gjort en remake/remix av den här scenen i The Social Network. Roligt.

Och vem vill inte sätta igång 2 timmars-klippet med en ständigt loopad Min Katt? Det vill jag.

3 kommentarer