Det är de små rädslorna du borde fokusera på

Är du rädd för att störta med ett flygplan eller råka ut för ett terrordåd eller hamna i en bilolycka? Kanske borde du fokusera på placket som byggs upp på dina tänder istället. Det lågmälda som händer omkring oss varje dag, de små rädslorna,  kan vi använda för att styra vår egen framtid. Vi hanterar rädslor genom storytelling. Rädslor innebär ofta ett konsekvenstänkande, ”vad händer om?”. Karen Thompson Walker berättar intressant om hur vi kan använda den insikten i våra liv.

”Imagine you’re a shipwrecked sailor adrift in the enormous Pacific. You can choose one of three directions and save yourself and your shipmates — but each choice comes with a fearful consequence too. How do you choose? In telling the story of the whaleship Essex, novelist Karen Thompson Walker shows how fear propels imagination, as it forces us to imagine the possible futures and how to cope with them.”

[Tipstack: Emily]